Maia Sandu spune că ar putea să susțină un candidat, altul decât al PAS și PPPDA, doar dacă face dovada integrității și trece testul meritocrației

  • 09 Noiembrie 2018 09:16
Maia Sandu spune că ar putea să susțină un candidat, altul decât al PAS și PPPDA, doar dacă face dovada integrității și trece testul meritocrației

Filtrele de integritate și meritocrație, stabilite de viitorul bloc electoral ACUM, format din Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr, sunt în măsură să arate care oameni sunt șantajabili și care mai ușor ar putea să fie cooptați de anumite persoane, dar și care sunt oamenii ce nu au de ce să le fie frică și nu pot fi șantajați și putem să contăm că nu vor trăda alegătorul. Declarația aparține președintei PAS, Maia Sandu, transmite IPN.

„Credibilitatea politicului astăzi este foarte scăzută din cauza corupției și din cauza a ceea ce am văzut în Parlament când deputați din diferite partide și-au trădat alegătorii și au ajuns în buzunarul Partidului Democrat”, a spus Maia Sandu în cadrul emisiunii „În profunzime” de la postul de televiziune Pro TV.

Totodată, lidera PAS spune că viitorul bloc electoral este gata să susțină un candidat al altui partid politic decât PAS și PPPDA doar dacă acesta face dovada integrității și trece măsurătorile meritocrației. Potrivit ei, pe circumscripțiile electorale va fi susținut cel mai bun candidat care va trece filtrele stabilite și va putea concura cu contracandidații săi.

Despre ideea boicotării parlamentarelor, care a apărut în spațiul public, Maia Sandu spune că nu este una bună pentru că opoziție reală la alegeri nu ar exista și astfel actuala guvernare va rămâne la putere fără probleme. „Noi o să participăm la aceste alegeri chiar dacă condițiile sunt vitrege. Noi am demonstrat că suntem puternici și la prezidențiale, și la alegerile din municipiul Chișinău și o să mergem la aceste alegeri mobilizați, organizați, dar documentând și raportând toate fraudele”, spune politiciana.

Lidera PAS spune că din comunitatea internațională se aud voci că dacă fraudele la următoarele parlamentare vor fi prea mari, s-ar putea să nu se recunoască alegerile și înainte de ziua de vot.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău