Maia Sandu: Șansele de a ajunge la o înțelegere cu PSRM sunt extrem de mici

  • 08 Mai 2019 13:01
Maia Sandu: Șansele de a ajunge la o înțelegere cu PSRM sunt extrem de mici

Șansele de a ajunge la o înțelegere cu Partidul Socialiștilor privind acțiunile comune în parlament sunt extrem de mici, susține președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), care face parte din blocul ACUM, Maia Sandu.

Potrivit agenției INFOTAG, ea a menționat la postul JurnalTV că, "în situația actuală, orice rezultat politic nu este ideal și amenință cu anumite riscuri în viitor".

"Dar pentru locuitorii Moldovei, un fel de linie roșie, un punct de plecare este de a scăpa țara de regimul care o ține într-o situație disperată și face presiune asupra populației. Regimul doar își extinde politica de teroare și, prin urmare, cetățenii doresc să facem tot posibilul pentru a slăbi puterea oligarhică", consideră fostul ministru al Educației.

Potrivit ei, "anume din acest motiv blocul ACUM rămâne deschis dialogului, deși șansele ca fracțiunea socialistă să dea dovadă curaj și să voteze legile (pachetul de legi antioligarhice, propus de bloc - "I.") sunt foarte mici, dacă acestea există".

"ACUM a întreprins deja o serie de măsuri care ar putea stabili un dialog, dar socialiștii deocamdată găsesc doar pretexte pentru a tergiversa procesul. Ca rezultat, am ajuns la concluzia că ei pur și simplu se tem și în primul rând acest lucru se referă la liderul informal al PSRM, Igor Dodon. Socialiștilor nu le-a mers să fie conduși de o persoană lașă, care ia decizii numai pentru că se teme de Plahotniuc (președintele Partidului Democrat - "I.") sau de Kremlin", a spus Sandu.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău