Maia Sandu s-a întâlnit cu reprezentanții Asociației Businessului European. „Putem construi o democrație solidă și o economie rezilientă doar cu un mediu privat puternic”

  • 28 Septembrie 2022 18:58
Maia Sandu s-a întâlnit cu reprezentanții Asociației Businessului European. „Putem construi o democrație solidă și o economie rezilientă doar cu un mediu privat puternic”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu mai mulți membri ai Asociației Businessului European (EBA) din Moldova. Discuția a vizat situația de securitate și cea economică din țară, și condițiile în care își desfășoară activitatea businessul în Republica Moldova.

Șefa statului a mulțumit membrilor EBA pentru faptul că au investit în țara noastră, creând locuri de muncă și contribuind la dezvoltarea economică, precum și pentru că rămân aici în aceste timpuri dificile. „Putem construi o democrație solidă și o economie rezilientă doar cu un mediu privat puternic”, a spus Maia Sandu.

Președinta Maia Sandu a menționat că guvernarea derulează mai multe reforme, al căror scop este îmbunătățirea mediului de afaceri din Moldova. Una dintre priorități rămâne reforma justiției și curățarea sistemului de persoanele corupte, prin care va fi asigurată buna funcționare a instituțiilor statului și care este așteptată de toată societatea.

La fel, va continua procesul de digitalizare a instituțiilor publice, facilitând astfel și activitatea businessului; reforma educației, pentru a spori pregătirea profesională a absolvenților și vor fi susținute proiectele de energie regenerabilă, care să contribuie la consolidarea independenței energetice a țării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău