Maia Sandu s-a întâlnit cu ministra pentru Cooperare Economică și Dezvoltare a Germaniei și cu mai mulți reprezentanți ai Bundestagului

  • 24 Septembrie 14:00
Maia Sandu s-a întâlnit cu ministra pentru Cooperare Economică și Dezvoltare a Germaniei și cu mai mulți reprezentanți ai Bundestagului

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit în cadrul vizitei de lucru la Berlin cu ministrul pentru Cooperare Economică și Dezvoltare a Germaniei, Svenja Schulze. Tot ieri, șefa statului a avut o discuție cu membrii Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag, precum și cu Michel Roth, președintele Comisiei pentu Afaceri Externe, și cu purtătorul de cuvânt pentru politică externă al grupului parlamentar al Partidul Social Democrat (SPD), Niels Schmidt.

Președintele Maia Sandu și ministra Svenja Schulze au discutat despre cooperarea bilaterală și despre programele de asistență pentru dezvoltare, desfășurate în țara noastră cu sprijinul Germaniei. Șefa statului a menționat că acestea ne ajută în realizarea reformelor și la îmbunătățirea condițiilor de trai ale cetățenilor noștri.

În discuția cu membrii Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag, șefa statului și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul acordat țării noastre de Germania în procesul de obținere a statutului de țară candidată la UE. Președinta Maia Sandu a menționat că Republica Moldova este hotărâtă să accelereze reformele, pentru a consolida democrația și a dezvolta sectorul economic, ceea ce ne va apropia și mai mult de standardele de viață din UE, se arată în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
-1,15
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Mon
-0
Tue
0
Wed
3
Thu
7
Fri
8
Arhivă Radio Chișinău