Maia Sandu s-a întâlnit cu directorul Biroului Regional pentru Europa al OMS

  • 23 Martie 09:21
Maia Sandu s-a întâlnit cu directorul Biroului Regional pentru Europa al OMS

Președinta Maia Sandu a avut ieri, 22 martie, o întrevedere cu directorul Biroului Regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, Hans Henri P. Kluge. Discuția a vizat răspunsul R.Moldova la criza umanitară generată de războiul din Ucraina, dar și cooperarea de viitor, se arată într-un comunicat al Președinției.

Maia Sandu a menționat că R. Moldova găzduiește un număr mare de refugiați, iar asistența medicală este o parte integrantă a sprijinului de care beneficiază aceștia. În context, oficialul OMS s-a arătat convins că R. Moldova are nevoie de ajutor urgent pentru a-și susține și extinde eforturile de asistență, și pentru a se asigura că nevoile de sănătate ale propriilor cetățeni sunt satisfăcute, se arată în comunicat. 

Președinta Maia Sandu și-a exprimat speranța în extinderea colaborării bilaterale. „Prioritar rămâne sprijinul OMS pentru necesitățile curente ale sistemului de sănătate din Moldova și pentru a îmbunătăți accesul la serviciile de sănătate esențiale, precum și dezvoltarea ramurii medicinii digitale”, a subliniat președinta. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
29,41
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:3,13 m/s
Sun
25
Mon
26
Tue
29
Wed
28
Thu
23
Arhivă Radio Chișinău