Maia Sandu pleacă mâine într-o vizită oficială în SUA

  • 30 August 2019 15:04
 Maia Sandu pleacă mâine într-o vizită oficială în SUA

Premierul Maia Sandu pleacă mâine într-o vizită oficială în SUA, care va dura până pe 4 septembrie. Ea va fi însoțită de mai mulți membri ai guvernului, iar prioritățile vizitei vor fi aprofundarea dialogului strategic cu SUA, cooperarea în domenii-cheie, atragerea investițiilor și crearea locurilor de muncă în Republica Moldova, potrivit unui anunț făcut anterior de Maia Sandu.

Vizita sa a fost precedată de cea a consilierul președintelui SUA pentru securitate națională, John Bolton, în Republica Moldova. Oficialul american a avut ieri întrevederi la Chișinău cu premierul Maia Sandu, cu președintele Igor Dodon și cu ministrul de Externe Nicu Popescu.

Premierul Maia Sandu a anunțat că a discutat cu John Bolton prioritățile executivului, combaterea corupției mari, reducerea sărăciei, crearea oportunităților de dezvoltare economică.

Un alt subiect a fost sprijinul american pentru fortificarea sectorului de securitate și apărare a declarat Maia Sandu, anunțând că în curând vor începe negocierile privind un nou plan de acțiuni R. Moldova – NATO.

John Bolton a reiterat sprijinul Washingtonului pentru reglementarea conflictului transnistrean, subliniind inadmisibilitatea interferențelor din exterior în procesele interne din Republica Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău