Maia Sandu, pentru presa din România: „Facem tot ce putem să menținem siguranța cetățenilor, chiar și în acest context dificil, dar avem nevoie de sprijinul României”

  • 02 Noiembrie 2022 08:19
Maia Sandu, pentru presa din România: „Facem tot ce putem să menținem siguranța cetățenilor, chiar și în acest context dificil, dar avem nevoie de sprijinul României”

„Avem acest acest risc major de securitate pe care îl simțim în fiecare zi. În același timp, suntem un stat democratic, vrem să consolidăm democrația, și contează ce cred cetățenii. Facem tot ce putem să menținem siguranța cetățenilor, chiar și în acest context dificil, dar avem nevoie de sprijinul României. Avem nevoie de sprijinul partenerilor noștri ca să putem să oferim în continuare siguranță securitate cetățenilor Republicii Moldova”, a declarat președintele Maia Sandu, într-un interviu acordat pentru Digi24.

Maia Sandu a precizat că Republica Moldova se bucură de sprijin din partea României și contează pe România pentru achizițiile de energie electrică.

„Mesajul meu către România a fost că ne dorim să rămânem parte a lumii libere. Ne asumăm costurile acestei libertăți, dar avem nevoie în continuare de ajutor și suntem foarte recunoscători pentru tot sprijinul pe care l-am obținut până astăzi”, a spus Maia Sandu în interviu.

Președintele Republicii Moldova a adăugat că sprijinul României vine în fiecare zi și că la Chișinău trebuie găsite soluții pentru ziua următoare în privința asigurări cu toate cantitățile de energie electrică sau de gaze naturale.

„Aici contăm și pe Uniunea Europeană și pe alți parteneri externi care să ne ajute să inițiem și să implementăm proiecte inclusiv, sau în mare parte vorbim despre energia regenerabilă. Noi construim și o linie de înaltă tensiune care va lega Chișinăul de București. Avem mai multe proiecte importante pe care trebuie, repet, să le realizăm în pofida greutăților prin care trecem astăzi”, a afirmat Maia Sandu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău