Maia Sandu: PCCOCS a refuzat să confiște calculatoarele „grupării Platon”

  • 10 August 2021 15:56
Maia Sandu: PCCOCS a refuzat să confiște calculatoarele „grupării Platon”

A fost decizia procurorilor de la Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de a nu confisca calculatoarele care au fost găsite la momentul perchezițiilor, dintr-o casă de locuit, pe problema filării ilegale a unor judecători. Procurorii nici nu ar fi verificat dacă calculatoarele descoperite acolo ar avea tangență cu obiectul investigației. Declarația a fost făcută de președintele Maia Sandu, după ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS), transmite IPN.

„Un detaliu aflat astăzi în cadrul ședinței CSS: a fost decizia PCCOCS să nu confiște calculatoarele care au fost găsite la momentul investigării grupării. Respectiv, decizia procurorilor PCCOCS a fost să sechestreze doar două telefoane. În același timp, PCCOCS a decis că calculatoarele depistate la locul crimei nu trebuie să fie sechestrate, spunând că ele nu au treabă cu obiectul investigației, înainte să se documenteze despre ce este în aceste calculatoare”, a spus Maia Sandu.

Potrivit șefei statului, e nevoie de o evaluare a fiecărei procuraturi în parte, pentru că există multe probe ale ineficienței acestora. Totodată, mai sunt și „suspiciuni în raport cu anumiți procurori, un exemplu ar fi faptul că procurorii au refuzat să sechestreze calculatoarele care aparțin grupării Platon”, a adăugat Maia Sanu.

Postul de televiziune JurnalTV a prezentat, săptămâna trecută, un reportaj care conține dovezi potrivit cărora Veaceslav Platon și Ilan Șor ar fi pus la cale discreditarea președintei Maia Sandu, prin lansarea unor imagini video trucate în care șefa statului chipurile primește un plic de la deputatul fugar. Potrivit Jurnal TV. respectivele imagini video au fost găsite în unul din calculatoarele identificate de procurori la locul perchezițiilor, dar care nu au fost sechestrate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău