Maia Sandu nu exclude că până la prezidențiale ar putea chema oamenii în stradă

  • 12 Februarie 2020 08:35
Maia Sandu nu exclude că până la prezidențiale ar putea chema oamenii în stradă

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, fosta prim-ministră Maia Sandu, nu exclude că până la alegerile prezidențiale, care vor avea loc spre sfârșitul anului, ar putea să cheme cetățenii în stradă. Politiciana spune că aceasta s-ar putea întâmpla în contextul situației sociale dificile care s-a creat odată cu majorarea tarifelor și prețurilor la diferite produse, transmite IPN.

„În această țară sunt cele mai înalte prețuri și cele mai mici salarii”, a explicat Maia Sandu. Potrivit ei, ideea organizării unor proteste a fost discutată inclusiv cu cetățenii în cadrul întâlnirilor în teritorii. „Ne-am gândit la acest lucru, am vorbit cu oamenii, suntem în campanie... Nu excludem posibilitatea unor proteste”, a explicat Maia Sandu în cadrul emisiunii „O nas” de la postul Jurnal TV.

Totodată, președinta PAS susține că nu este exclusă în totalitate varianta înaintării unui candidat comun al blocului ACUM la prezidențialele din toamnă, dar spune că acesta trebuie să se bucure de o mare popularitate și trebuie să fie ales după criteriul legat de cele mai mari șanse de a-l învinge pe Igor Dodon, care, cel mai probabil, va candida pentru un nou mandat. „Eu nu pretind la exclusivitate. Dacă există un om cu cele mai bune șanse de a-l învinge pe Dodon, noi suntem gata să discutăm despre acest lucru, dar, deocamdată, noi auzim doar discuții teoretice”, a afirmat fosta prim-ministră.

Politiciana susține că una dintre strategiile în „lupta” pentru fotoliul de președinte împotriva lui Igor Dodon ar fi anunțarea candidatului mai devreme decât așa cum s-a întâmplat în anul 2016, atunci când blocul ACUM a înaintat-o pe Maia Sandu drept candidată la președinție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău