Maia Sandu nu a văzut încă raportul Kroll 2, privind furtul miliardului, dar îl va cere de la BNM

  • 15 Iunie 2019 13:14
Maia Sandu nu a văzut încă raportul Kroll 2, privind furtul miliardului, dar îl va cere de la BNM

Prim-ministra Maia Sandu spune că va expedia o solicitare către Banca Națională a Moldovei pentru a cere al doilea raport al companiei Kroll care se referă la frauda bancară. Maia Sandu spune că până la această oră nu a văzut raportul Kroll așa cum nu l-au văzut nici colegii ei.

„O să facem o solicitare la Banca Națională să ne ofere și nouă o copie a raportului. Și la Procuratura Generală cu toate că PG nu a cooperat până acum cu noi”, a spus Maia Sandu în platoul emisiunii „În profunzime” de la ProTV Chișinău.

„Dacă o să avem neînțelegeri în continuare cu BNM, atunci chiar la începutul săptămânii viitoare Guvernul o să expedieze o scrisoare către autorii acestui raport, către compania Kroll, și o să solicite o copie”, a afirmat

Totodată, prim-ministra spune că tot săptămâna viitoare va face solicitări către Guvernele țărilor unde au ajuns banii. „Am cercetat care ar fi instituțiile internaționale care pot să ne ajute. De exemplu, știm că este o organizație specială în cadrul Băncii Mondiale care ar putea să ne ajute cu aceste investigații”, a menționat politiciana.

Potrivit Maiei Sandu, compania străină a semnat contractul cu BNM și Banca Națională poate solicita o copie, însă drept argument va fi folosit argumentul că Guvernul este cel care plătește pentru acest furt bancar și trebuie să știe unde au ajuns banii, menționează TV8.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău