Maia Sandu mai speră că judecătorii Curții Constituționale vor pleca de bunăvoie după verdictul Comisiei de la Veneția

  • 23 Iunie 2019 10:52
Maia Sandu mai speră că judecătorii Curții Constituționale vor pleca de bunăvoie după verdictul Comisiei de la Veneția

Prim-ministra Maia Sandu speră că judecătorii Curții Constituționale vor citi hotărârea Comisiei de la Veneția și vor înțelege că trebuie să plece. Totodată, Maia Sandu susține că și procurorul general Eduard Harunjen trebuie să plece din funcție, iar locul lui trebuie să-l ocupe o persoană „integră”. Declarațiile au fost făcute într-o emisiune la RTR Moldova, transmite IPN.

„Dacă procurorul general nu va pleca de bunăvoie, atunci vom modifica legislația astfel încât să fie demis și să fie organizat un concurs pentru alegerea unui nou procuror. Același lucru se va întâmpla și referitor la alte funcții”, spune șefa cabinetului de miniștri.

Referitor la deciziile luate în ultima săptămână în raport Renato Usatîi, Pavel Grigorciuc, Andrei Tranga, Maia Sandu spune că fie prima dată au fost luate decizii ilegale și incorecte, fie acum acestea sunt ilegale și incorecte. „Aceste schimbări nu este clar cum pot fi explicate. Și dacă procurorul sau judecătorul și-au schimbat deciziile trebuie să explice de ce”, spune politiciana.

Despre proiectul „Drumuri bune” Maia Sandu spune că costul acestuia este de circa două miliarde de lei, iar bani în buget sunt doar 900 de milioane, un miliard nu ajunge. Șefa cabinetului de miniștri spune că aceeași situație este referitor la celelalte proiecte. Totodată, Maia Sandu spune că și proiectul „Arena Chișinău” trebuie analizat minuțios și abia după aceasta se va decide dacă vor continua sau nu lucrările.

Totodată, Maia Sandu spune că o decizie privind strămutarea ambasadei Republicii Moldova din Israel de la Tel Aviv la Israel nu există.

„Când am venit la Guvern, am cerut să ni se arate documentele privind cele două decizii care au fost adoptate de Guvernul Filip după ce a fost investit noul executiv și ni s-a spus că nu există o asemenea decizie, nu există documente, că nimeni nu a văzut așa ceva. Noi n-am găsit documentele în Cancelaria de Stat”, menționează șefa de Guvern.

Maia Sandu spune că cel mai probabil nu va candida la următoarele alegeri prezidențiale, care urmează să aibă loc în 2020. Potrivit ei, în Guvern este foarte mult de lucru.

„Noi trebuie aici să lucrăm foarte bine ca oamenii să înțeleagă că avem scopuri, ca ei să simtă că avem un Guvern care lucrează pentru oameni și mi se pare că acum trebuie să ne concentrăm asupra acestui lucru”, declară prim-ministra.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chişinău
3,7 °C
ploaie ușoară
Umiditate:93 %
Vint:3,1 m/s
Thu
3 °C
Fri
3 °C
Sat
5 °C
Sun
6 °C
Mon
6 °C

Curs oficial BNM 29 Ianuarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3893 -0.0972
USD 17.6107 -0.0649
RON 4.0581 -0.0180
UAH 0.7152 -0.0049
RUB 0.2804 -0.0019
Arhivă Radio Chișinău