Maia Sandu, la ceremonia dedicată Zilei Drapelului de Stat: „cele trei benzi verticale ale Tricolorului reprezintă și verticalitatea noastră”

  • 27 Aprilie 2022 10:30
Maia Sandu, la ceremonia dedicată Zilei Drapelului de Stat: „cele trei benzi verticale ale Tricolorului reprezintă și verticalitatea noastră”

Președinta Maia Sandu a participat, alături de premierul Natalia Gavrilița și spicherul Igor Grosu, la ceremonia dedicată Zilei Drapelului de Stat, care a avut loc în fața sediului Guvernului, unde pe catargul de 34 de metri a fost arborat în mod festiv Tricolorul, transmite Radio Chișinău.

Într-un discurs rostit în cadrul ceremoniei, președinta Maia Sandu a afirmat că drapelul este cel mai „elocvent simbol” al statului, un simbol care „ne amintește mereu cine suntem” și „care ne reprezintă”. Șefa statului a chemat la consolidare în jurul acestui simbol și a spus că Ziua Drapelului de Stat este și ziua în care îi comemorăm și pe toți cei care s-au sacrificat pentru Tricolor.

Cele trei benzi verticale ale Tricolorului reprezintă și verticalitatea noastră, mai ales în aceste zile complicate, a declarat președinta Maia Sandu.

În cadrul ceremoniei din fața sediului Guvernului, Garda de onoare a prezentat onorul militar la Tricolor.

Ziua Drapelului de Stat a fost instituită la 23 aprilie 2010, iar Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe 27 aprilie 1990 de către deputații primului Parlament.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:2,06 m/s
Sat
11
Sun
9
Mon
8
Tue
3
Wed
2
Arhivă Radio Chișinău