Maia Sandu, la ceremonia de înmânare a drapelului de stat lotului olimpic național: Vom merge împreună cu capul sus spre Paris pentru a scrie o nouă istorie în sportul din R. Moldova

  • 16 Iulie 13:25
Maia Sandu, la ceremonia de înmânare a drapelului de stat lotului olimpic național: Vom merge împreună cu capul sus spre Paris pentru a scrie o nouă istorie în sportul din R. Moldova

Arcașii Dan Olaru și Alexandra Mîrca vor purta drapelul Rep. Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris. La ceremonia de înmânare a drapelului de stat a Comitetului Național Olimpic și Sportiv, președinta Maia Sandu a vorbit cu mândrie despre sportivii din Rep. Moldova care vor concura la Olimpiada din acest an și și-a exprimat speranța că aceștia se vor întoarce acasă cu medalii, transmite Radio Chișinău.

La ceremonia de înmânare a drapelului tricolor și de prezentare a lotului olimpic, președinta Maia Sandu a declarat că visul oricărui sportiv de performanță este să obțină o medalie la Olimpiadă. „Știu că veți da tot ce aveți mai bun și vă încurajez să concurați corect”, a spus șefa statului, în cadrul evenimentului organizat la Președinție.

„La Jocurile Olimpice ajung să participe doar cei mai buni dintre cei mai buni și pentru dumneavoastră acest lucru înseamnă o realizare extraordinară, iar pentru noi înseamnă o mare mândrie. Visul oricărui sportiv de performanță este să participe la Jocurile Olimpice și să revină acasă cu o medalie. Știu că veți da tot ce aveți mai bun și că veți lupta cu toată inima. Vă încurajez să concurați corect și să arătați întregii lumi ce înseamnă spiritul moldovenesc”, a spus Maia Sandu.  

Arcașul Dan Olaru, care a fost portdrapel la Jocurile Olimpice de la Tokyo (2020), precum și la cele de la Londra (2012), a menționat că sportivii noștri vor purta cu mândrie tricolorul și vor merge cu capul sus la Paris pentru a scrie o nouă istorie în sportul moldovenesc.     

„Este o onoare imensă să reprezentăm și să ducem drapelul la Jocurile Olimpice de la Paris. Promitem că la Paris vom purta drapelul nostru cu mândrie și determinare. Vom face tot ce ne stă în putință pentru a arăta întregii lumi că Rep. Moldova este o țară de oameni talentați și pasionați. Vă mulțumim pentru încrederea pe care ați acordat-o, iar noi vom merge împreună cu capul sus spre Paris pentru a scrie o nouă istorie în sportul moldovenesc”, a declarat Dan Olaru.

Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, le-a urat succes sportivilor și a vorbit despre necesitatea de investiții în sport, amintind că, recent, în premieră, Guvernul a adoptat în acest sens, un document foarte important – Strategia de dezvoltare a sportului 2030.   

„Ne mândrim cu fiecare dintre voi, vă dorim mult succes în competiție și sperăm că veți aduce acasă cât mai multe medalii. Dincolo de cuvintele de apreciere, ne dorim să demonstrăm prin fapte concrete că susținem sportul și sportivii, de aceea investițiile noastre în sport vor continua. Guvernul chiar săptămâna trecută a aprobat Strategia sportului 2030 -  este pentru prima dată când țara noastră are o strategie de dezvoltare a sportului și este important să avem un document care să descrie în ce direcție vrem să mergem și ce urmează să se întâmple mai departe”, a punctat Dan Perciun.

Rep. Moldova va participa la Jocurile Olimpice de la Paris, care încep pe 26 iulie curent, cu un lot de 26 de atleți care vor concura în 10 discipline sportive: atletism, caiac-canoe, echitație, judo, haltere, lupte, natație, tenis de masă, tir și tir cu arcul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:2,06 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău