Maia Sandu în cadrul întrevederii cu membrii CSM: Cele mai mari scheme de corupție în R. Moldova se realizează cu participarea unor judecători

  • 27 Mai 2021 11:36
Maia Sandu în cadrul întrevederii cu membrii CSM: Cele mai mari scheme de corupție în R. Moldova se realizează cu participarea unor judecători

Sistemul judecătoresc pune în pericol securitatea statului, a declarat astăzi președinta Maia Sandu în cadrul unei întrevederi cu membrii Consiliului Superior al Magistraturii, transmite Radio Chișinău.

Șefa statului a menționat că unii judecători adoptă decizii ilegale îndeplinind ordine, sau încercând să câștige ilegal bani. În acest context ea a făcut referire la sutele de condamnări ale Republicii Moldova la CEDO și alte decizii care ar putea fi luate în următorii ani, iar statul riscă să achite penalități de sute de milioane de euro.

Cele mai mari scheme de corupție în Republica Moldova se realizează cu participarea unor judecători”, a mai declarat Maia Sandu, făcând referire la dosarul Laundromat.

Potrivit șefei statului, domenii întregi, precum sectorul de asigurări sau cel bancar sunt supuse în continuu atacurilor de tip raider, inclusiv cu sprijinul judecătorilor.

 „Prin anumite decizii ale judecătorilor sunt distruse domenii întregi și este în pericol securitatea statului. Nu exagerez”, a menționat Maia Sandu

Totodată, președinta Maia Sandu s-a referit la necesitatea asigurării independenței justiției, dar și a responsabilizării judecătorilor.

 „Acest dezmăț nu mai poate continua pentru că distruge statul și prejudiciază bugetul. Oamenii trebuie să creadă că există dreptate în țara noastră”, a declarat Maia Sandu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău