Maia Sandu i-a înmânat distincția de „Artist al Poporului” pianistului Alexander Palei

  • 07 Februarie 19:51
Maia Sandu i-a înmânat distincția de „Artist al Poporului” pianistului Alexander Palei

Președintele Maia Sandu i-a înmânat astăzi distincția de „Artist al Poporului” celui mai renumit pianist originar din Republica Moldova, Alexander Palei, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Șefa statului amintește că, pe parcursul carierei sale, Alexander Palei a avut recitaluri pe cele mai faimoase scene ale lumii, atât în Statele Unite ale Americii cât și în UE, China, Rusia, Africa de Sud și alte țări. Artistul a colaborat ca dirijor cu orchestrele simfonice ale multor țări europene și state americane. Alexander Palei este și fondatorul câtorva festivaluri internaționale de muzică clasică. 

„Mă bucur că, având o carieră internațională de mare succes, artistul rămâne atașat de Moldova, locul în care s-a născut și unde s-a format din punct de vedere muzical, și a rămas, de-a lungul anilor, un promotor al muzicii compozitorilor moldoveni. Deși este stabilit în SUA din anul 1991, pianistul revine frecvent în țara noastră, unde susține recitaluri și concerte pentru studenții și iubitorii de muzică de aici, nu doar la Chișinău, dar și în alte orașe ale țării”, a declarat președintele Maia Sandu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
26,63
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Wed
25
Thu
23
Fri
20
Sat
24
Sun
25
Arhivă Radio Chișinău