Maia Sandu: Există probe privind implicarea ex directorilor SIS la expulzarea cetățenilor turci

  • 04 Septembrie 2019 15:01
Maia Sandu: Există probe privind implicarea ex directorilor SIS la expulzarea cetățenilor turci

Premierul Maia Sandu susține că există probe că deciziile abuzive de expulzare a cetățenilor turci au fost luate de către fostul director al Serviciului de Informații și Securitate, Vasile Botnari și fostul director adjunct, Alexandru Baltaga. Materialele cu privire la implicarea acestora au fost expediate la procuratură. Declarațiile au fost făcute de premierul Maia Sandu în debutul ședinței de astăzi a Guvernului.

Există suspiciuni că procurorii nu sunt foarte interesați sau angajați ca să cerceteze această cauză cu toată seriozitatea. Îmi permit să fac un apel către procurorului orașului Chișinău și că să se asigure că acest caz e investigat cu cea mai mare atenție și să ne fie oferite mai multe detalii despre acest abuz, iar cei implicați să fie sancționați”.

Amintim că acum un an, mai mulți profesori turci au fost expulzați din R. Moldova, cei mai mulți dintre ei fiind deja condamnați în Turcia.

Maia Sandu a transmis și un mesaj magistraților de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, care ar tergiversa mai multe dosare importante, care țin inclusiv de acte de corupție.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău