VIDEO/Maia Sandu | „Este o mare oportunitate și o mare responsabilitate, dar acum avem toate instrumentele pentru a implementa reformele necesare”

  • 15 Iulie 2021 11:49
VIDEO/Maia Sandu | „Este o mare oportunitate și o mare responsabilitate, dar acum avem toate instrumentele pentru a implementa reformele necesare”

Președinta Maia Sandu a afirmat, într-un interviu pentru Euronews că, după ce PAS a câștigat alegerile parlamentare anticipate, dispune de toate instrumentele pentru a implementa reforme și pentru a lupta împotriva corupției în Republica Moldova.

„Este o mare oportunitate și o mare responsabilitate, dar acum avem toate instrumentele pentru a implementa reformele necesare. Este vorba despre eliminarea din sistem a judecătorilor și procurorilor corupți, despre curățarea altor instituții, ca acestea să fie independente față de grupurile de interese corupte, care au furat din fondurile publice un timp îndelungat”, a declarat Maia Sandu.

Ea a precizat că în Parlamentul viitor va exista o majoritate care va vota o lege privind evaluarea externă a judecătorilor și procurorilor, prin care să fie curățat sistemul de persoane corupte, și a vorbit și despre modificarea legislației privind confiscarea averilor obținute ilicit și privind recuperarea banii furați de la stat. Ea a mai promis îmbunătățirea mediului de afaceri și eliminarea controlului abuziv din partea unor instituții de stat asupra oamenilor de afaceri.

Referitor la marile cazuri de corupție investigate de mai mult timp de procuratură, Maia Sandu a spus că nu se văd rezultatele investigărilor, nimeni nu a fost pedepsit și niciun ban nu a fost recuperat. Astfel, ea s-a referit la Comitetul Consultativ Independent Anticorupție pe care l-a lansat recent și care ar urma să dezvăluie informații despre cazurile de spălări de bani, evaziuni fiscale, diferite scheme de corupție care îi sărăcesc pe locuitorii Republicii Moldova și îi determină să plece în străinătate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:0,51 m/s
Fri
15
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău