Maia Sandu: Este nevoie să fim uniți, oponentul nostru comun este Igor Dodon

  • 29 Aprilie 2020 08:08
Maia Sandu: Este nevoie să fim uniți, oponentul nostru comun este Igor Dodon

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu afirmă că viitorul președinte al Republicii Moldova trebuie fie o persoană cinstită, o persoană care să apere interesele cetățenilor și să construiască un stat cu instituții independente. În opinia fostei prim-ministre, Igor Dodon nu întrunește niciuna dintre calitățile menționate, iar dreapta politică trebuie să fie unită în următoarele alegeri prezidențiale.

„Pe dreapta este nevoie să fim uniți, să conștientizăm că oponentul nostru comun este Igor Dodon, el este cel care reduce șansele semnificativ, șansele ca această tară să ajungă să trăiască bine. Din această perspectivă, este nevoie de acest front comun. Dacă comparăm situația din acest an cu cea din situația din 2016, riscurile mai multor candidați pe dreapta nu sunt așa de mari. PDM nu are un candidat așa cum avea Plahotniuc în 2016 pe care îl susținea masiv prin resurse administrative, televiziuni, bani și exista riscul ca din opoziție să nu ajungă nimeni în turul doi. Acum nu există acest pericol, dar trebuie să fim conștienți că Igor Dodon este oponentul și de el trebuie să scăpăm țara. Respectiv campania noastră trebuie să fie corectă, în special pe segmentul pro-european și să avem mesaje care bat în corupție, în adevărații corupții, în cei care sunt dușmanii cetățenilor”, a declara Maia Sandu în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4.

Întrebată ce fel de președinte trebuie să aibă Republica Moldova, Maia Sandu a enumerat câteva calități, care în opinia sa, s-ar afla în contradictoriu cu actualul președinte Igor Dodon.

„Republica Moldova are nevoie de un președinte cinstit, Igor Dodon nu este un om cinstit, noi știm asta. Republica Moldova are nevoie de un președinte care să apere interesele propriilor cetățenilor, Igor Dodon nu este un asemenea om. El este prins într-o capcană și este nevoit să apare și interesele altor țări. Este nevoie de un om care crede și știe cum să construiască un stat și instituții puternice ale statului, vorbind de  procuratură, organe de justiție, Banca Națională, tot ce înseamnă un stat cu instituții independente și puternice care să înceapă să rezolve probleme cetățenilor, să readucă încrederea oamenilor în această țară. Astăzi, încrederea în statul Republica Moldova este extrem de mică și acest lucru este periculos”, a adăugat Maia Sandu.

În acest context, Maia Sandu a menționat că este o persoană care nu a furat niciodată și va face tot posibilul pentru a consolida independența instituțiilor din țară.

„Eu sunt un om cinstit, nu am furat niciodată nimic și nu voi face asta niciodată, eu sunt un om care crede în instituții independente și care o să facă tot posibilul pentru a participa la consolidarea instituțiilor independente. Eu sunt un om independent, nu am luat bani pentru a-mi finanța partidul politic, noi am mers pe finanțarea transparentă. Singurii care ne pot cere socoteală sunt cetățenii, cei care ne-au sprijinit financiar sau prin votul lor, prin încurajările lor”, a punctat președinta PAS.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
19,96
Nori împrăștiați
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Sun
26
Mon
25
Tue
27
Wed
26
Thu
26
Arhivă Radio Chișinău