Maia Sandu | Este inadmisibil ca instituțiile statului să fie „apărate” de structurile paramilitare subordonate lui Plahotniuc

  • 20 Iunie 2019 12:55
Maia Sandu | Este inadmisibil ca instituțiile statului să fie „apărate” de structurile paramilitare subordonate lui Plahotniuc

Premierul Maia Sandu le-a solicitat, astăzi, la ședința Guvernului, Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Justiției să elaboreze de urgență  un proiect de lege care să prevadă trecerea instituțiilor statului sub paza MAI și instituțiilor subordonate MAI .

„Este inadmisibil ca instituțiile statului să fie „apărate” de structurile paramilitare subordonate lui Plahotniuc”, a declarat Maia Sandu.

Publicația de investigații „Ziarul de Gardă” a scris în luna martie că Firma de pază Argus-S, afiliată lui Vlad Plahotniuc, a câștigat o licitației în valoare 7,4 milioane de lei cu Agenția Servicii Publice (ASP) pentru prestarea serviciilor de pază fizică pentru anul 2019.

Potrivit rezultatelor licitației, Argus-S urmează să asigure paza pentru 26 de oficii teritoriale ale ASP, cele mai numeroase fiind în Chișinău.

„Argus-S” este o firmă de pază particulară administrată de Valentin Zubic, ex-viceministru de Interne pe timpul guvernării comuniste, urmărit penal în „Dosarul 7 aprilie 2009”. Compania de pază, potrivit datelor Camerei Înregistrării de Stat, are adresa juridică într-un edificiu de pe str. Mazililor 21, care, însă, nu este înregistrat la Cadastru. Terenul din str. Mazililor 21 aparține firmei „Finpar Invest” SRL, care este una dintre primele afaceri ale familiei Plahotniuc, nota „Ziarul de Gardă”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
10,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău