Maia Sandu este convinsă că blocul ACUM ar putea obține deblocarea finanțării externe în câteva luni

  • 06 Aprilie 2019 09:22
Maia Sandu este convinsă că blocul ACUM ar putea obține deblocarea finanțării externe în câteva luni

Dacă va forma un guvern minoritar așa cum a propus anterior, blocul ACUM ar putea obține deblocarea finanțării din partea partenerilor externi în câteva luni. Declarația aparține președintei Partidului Acțiune și Solidaritate, copreședinta blocului ACUM, Maia Sandu. În opinia ei, o eventuală coaliție dintre PSRM și PDM nu ar putea obține acest lucru, transmite IPN.

„Noi suntem siguri pentru că noi am discutat despre acest lucru, avem susținere. Noi am fost la Bruxelles și am întrebat cât de repede această finanțare poate fi deblocată. Aceasta nu a fost o simplă convorbire, dar sunt lucruri serioase”, a menționat Maia Sandu.

În opinia acesteia, „dacă nimeni dintre ceilalți deputați nu vor dori să elibereze statul, să revină la sistemul proporțional, probabil vor avea loc alegeri anticipate în urma cărora vor avea de pierdut atât blocul ACUM, cât și socialiștii. În acest caz, democrații vor avea doar de câștigat de pe urma acestor lucruri”, a afirmat politiciana.

Jurnalistul Vladimir Soloviov consideră că după întrevederea socialiștilor cu democrații la Președinție, s-a observat conturul unei coaliții dintre PDM și PSRM.

Potrivit lui Vladimir Soloviov, primul pas a fost făcut prin declarațiile pe care le-au făcut liderii celor două formațiuni în care au spus că există divergențe, dar au și puncte comune.

„Este evident că toate acestea au fost făcute ca o etapă pregătitoare”, este de părere jurnalistul.

Soloviov mai spune că dacă se va ajunge la o coaliție dintre PDM și PSRM va fi clar săptămâna viitoare „după ce Igor Dodon se va întoarce de la Moscova”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău