Maia Sandu donează premiul Robert Blum Bisericii „Sf. Cuvioasa Parascheva” din Nișcani

  • 16 Septembrie 15:50
Maia Sandu donează premiul Robert Blum Bisericii „Sf. Cuvioasa Parascheva” din Nișcani

Președinta Maia Sandu donează premiul „Robert Blum pentru Democrație 2024”, în valoare de 25 de mii de euro, pentru repararea și conservarea Bisericii „Sf. Cuvioasa Parascheva” din satul Nișcani, raionul Călărași, transmite IPN.

Biserica „Sf. Cuvioasa Parascheva”, construită în anul 1905, este un monument arhitectural de importanță națională, inclus în Registrul monumentelor Republicii Moldova ocrotite de stat. „Decizia a fost luată în urma demersului Consiliului parohial, care a solicitat sprijin pentru reparația acestui monument istoric”, precizează Primăria satului Nișcani.

„Aceasta reprezintă un simbol esențial al patrimoniului cultural și religios al satului Nișcani, având o valoare istorică și spirituală de neprețuit pentru comunitatea locală. Donația oferită de președinta Maia Sandu va fi utilizată pentru repararea și conservarea acestui important lăcaș de cult, contribuind astfel la protejarea identității noastre culturale și spirituale”,  menționează Primăria Nișcani.

În luna mai a acestui an, președinta Maia Sandu a primit la Leipzig premiul „Robert Blum pentru Democrație 2024”, oferit sub patronajul președintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier. „Acest premiu nu este doar o recunoaștere a eforturilor mele, dar și o dovadă a rezilienței și determinării cetățenilor Republicii Moldova în calea spre democrație”, menționa atunci șefa statului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:6,17 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău