EXCLUSIV | Maia Sandu, despre problema transnistreană: „Soluționarea acestui conflict înghețat se poate întâmpla într-un context special atunci când va exista o oportunitate geopolitică”

  • 27 Iunie 2019 17:32
EXCLUSIV | Maia Sandu, despre problema transnistreană: „Soluționarea acestui conflict înghețat se poate întâmpla într-un context special atunci când va exista o oportunitate geopolitică”

Premierul Maia Sandu a afirmat, în cadrul unui interviu pentru Radio România Chișinău, referitor la problema transnistreană, că dintotdeauna a fost împotriva federalizării și a pledat tranșant pentru retragerea trupelor ruse și munițiilor din stânga Nistrului, inclusiv în cadrul întrevederii cu reprezentantul special al Federației Ruse pentru relațiile cu R.Moldova, vicepremierul rus Dmitri Kozak.

„Eu nu cred că există o soluție ușoară și rapidă pentru problema transnistreană. Eu cred că soluționarea acestui conflict înghețat se poate întâmpla într-un context special atunci când va exista o oportunitate geopolitică în sensul în care contează foarte mult și înțelegerea dintre marile puteri ale lumii în raport cu ceea ce se întâmplă în zona noastră”, a menționat Maia Sandu.

Premierul Maia Sandu a mai anunțat că speră ca în următoarele zile să vină cu inițiative concrete care să ducă pe cât se poate reducerea contrabandei prin regiunea transnistreană, eliminarea schemelor de corupție care alimentează regimul de la Tiraspol.

„Eu nu cred că acest conflict este un conflict între oameni. Este un conflict de altă natură, dar cu siguranță, federalizarea nu este o soluție. Federalizarea ar fi o modalitate prin care s-ar încerca creșterea influenței externe, influenței Rusiei”, a subliniat Maia Sandu.

Premierul a mai menționat că Guvernul pe care-l conduce va promova proiecte pentru apropierea cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Interviul cu premierul Maia Sandu va putea fi ascultat, mâine, la Radio România Chișinău, după știrile de la ora 11:00 și va putea fi vizionat ca înregistrare video pe site-ul radiochisinau.md și pe pagina de Facebook a acestuia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri România-Actualități
Meteo Chișinău
13
Ploaie de scurtă durată
Umiditate:100 %
Vint:4,6 m/s
Fri
14
Sat
13
Sun
15
Mon
17
Tue
17

Curs oficial BNM 28 Mai 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4945 0.0872
USD 17.6942 -0.0237
RON 4.0244 0.0178
UAH 0.6558 -0.0019
RUB 0.2497 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău