Maia Sandu, despre ce va discuta cu autoritățile de la București în cadrul primei sale vizite oficiale

  • 28 Iunie 2019 07:15
Maia Sandu, despre ce va discuta cu autoritățile de la București în cadrul primei sale vizite oficiale

Premierul Maia Sandu a declarat, în cadrul unui interviu pentru Radio România Chișinău, că autoritățile de la București „ne-au fost aproape și ne-au sprijinit atât la nivel politic, cât și financiar prin toate proiectele”.

Potrivit prim-ministrului, în cadrul vizitei oficiale pe care o va avea la București, pe 2 iulie, discuțiile cu autoritățile de peste Prut se vor axa pe dezvoltarea mai multor proiecte cu ajutorul României.

„Noi ne dorim acum să se urgenteze implementarea anumitor proiecte, în special în domeniul energetic ca să asigurăm sustenabilitatea sistemului furnizării energiei electrice și gazelor naturale, să fie asigurtaă diversivitatea resurselor energetice. Suntem interesați și de alte proiecte de infrastructură. Vorbim de autostrada despre care înțeleg că este un plan la București ca să fie inclusă și Republica Moldova într-un asemenea proiect. Vorbim despre eliminarea roaming-ului telefonic. Vor mai fi și alte idei cu care o să mergem la București și sper foarte mult să obținem acest sprijin din partea României”, a subliniat premierul. 

De asemenea, Maia Sandu a remarcat că România este cel mai important avocat al Republicii Moldova în procesul de integrare europeană.

Interviul integral cu premierul Maia Sandu va putea fi ascultat la Radio Chisșinău, astăzi, 28 iunie, după știrile de la ora 11:00, precum și în format video pe site-ul radiochisinau.md.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău