Maia Sandu, despre asumarea răspunderii de către Guvern: Nimeni nu a anulat Parlamentul, chiar dacă nu există majoritate parlamentară

  • 05 Iulie 12:46
Maia Sandu, despre asumarea răspunderii de către Guvern: Nimeni nu a anulat Parlamentul, chiar dacă nu există majoritate parlamentară

Liderul Partidului „Acțiune și Solidaritate” (PAS) a comentat decizia Guvernului condus de premierul Ion Chicu de a-și asuma răspunderea pe marginea a patru proiecte, inclusiv rectificarea bugetului de stat.

„După ce a adus țara la sapă de lemn, Guvernul lui Dodon caută motive să plece. Dar nu are curajul să recunoască public că a dat-o în bară, că i-a scăpat situația de sub control – oamenii se îmbolnăvesc, sărăcesc, iar țara este total izolată de restul lumii. Până acum Chicu i-a făcut responsabili pentru dezastrul din țară pe toți de-a valma: guvernul Sandu, opoziția, diaspora, Parlamentul European, România, Curtea Constituțională și toți cetățenii Republicii Moldova luați împreună. Acum, când nu mai pot ascunde propria incompetență, încearcă să fugă ca niște lași de răspundere, șantajând Parlamentul că, dacă nu acceptă asumarea de răspundere, își dau demisia. Legile trebuie votate în Parlament. Fracțiunea PAS o să voteze un buget care presupune salarii mai mari pentru medici, compensații pentru pierderile din agricultură, ajutoare pentru economie și eliminarea cheltuielilor inutile. Nimeni nu a anulat Parlamentul, chiar dacă nu există majoritate parlamentară. Noi ne-am asumat răspunderea în noiembrie pentru că nu existau 51 de deputați care să susțină reforma justiției, care ar fi adus în funcție un procuror general independent și nu unul care eliberează hoții din închisoare. Astăzi se vor găsi 51 de voturi în susținerea unui buget pentru oameni. Iar Guvernul lui Dodon trebuie să nu mai facă circ și să-și dea demisia, fiindcă el e problema, nu soluția”, a declarat liderul PAS.

Parlamentul se va întruni luni, la ora 14:00, în ședință, iar prezentarea asumării de răspundere a Guvernului este pe ordinea de zi.

 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
30
Câțiva nori
Umiditate:28 %
Vint:6,2 m/s
Mon
23
Tue
24
Wed
23
Thu
20
Fri
19

Curs oficial BNM 09 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6789 -0.0000
USD 16.6157 -0.0000
RON 4.0694 -0.0000
UAH 0.6000 -0.0000
RUB 0.2261 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău