Acordul cu FMI ar putea să prevadă majorări de taxe și impozite. Maia Sandu spune că acestea vor viza oamenii cu venituri foarte mari

  • 18 Iulie 2019 18:15
Acordul cu FMI ar putea să prevadă majorări de taxe și impozite. Maia Sandu spune că acestea vor viza oamenii cu venituri foarte mari

Premierul Maia Sandu declară că în curând va fi făcut public documentul de acord cu Fondul Monetar Internațional, după ce s-a anunțat că FMI va acorda Republicii Moldova 46,5 milioane de dolari SUA în acest an. Documentul ar putea să prevadă și unele majorări de taxe și impozite, dar acestea le vor fi aplicate numai persoanelor cu venituri înalte, fiind protejate cele cu venituri mici, a declarat Maia Sandu, după ședința de astăzi a Guvernului.

„În foarte puțin timp, o să publicăm acest document și o să vedeți exact ce se întâmplă. Dar, așa cum am mai spus și altă dată, noi protejăm și o să facem totul ca să protejăm oamenii cu venituri mici și, chiar dacă vor fi majorări, acestea vor viza oamenii cu venituri foarte mari. Deci, cei care au venituri mari – să plătească impozite mai mari, cei care au venituri mici – să plătească impozite mai mici.”

Acum o săptămână, Maia Sandu a anunțat că Republica Moldova va primi 46,5 milioane de dolari SUA, de la Fondul Monetar Internațional (FMI) în anul 2019, după o vizită a misiunii FMI la Chișinău. Premierul a anunțat că R. Moldova a încheiat cu succes două evaluări în cadrul programului cu FMI și că s-a convenit  extinderea programului actual cu FMI până în luna martie 2020. Ea a mai spus atunci că programul cu Fondul Monetar Internațional a fost suspendat ca urmare a Legii amnistiei fiscale din 2018 și a pachetului legislativ privind reforma fiscală. Șeful misiunii FMI, Ruben Atoyan a spus că cealaltă parte a tranșei va fi alocată Republicii Moldova în anul 2020.

Pentru ca Republica Moldova să primească ultimele două tranșe din programul de finanțare din partea FMI, în sumă totală de circa 66 milioane de dolari, trebuie să fie implementeze prevederile Memorandumului de politici economice și financiare.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău