Maia Sandu, de Ziua Internațională a Limbii Materne: Limba română în Republica Moldova reprezintă puntea de dialog între toate comunitățile

  • 21 Februarie 11:39
Maia Sandu, de Ziua Internațională a Limbii Materne: Limba română în Republica Moldova reprezintă puntea de dialog între toate comunitățile

În data de 21 februarie, când este marcată Ziua Internațională a Limbii Materne, Președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj prin care încurajează cetățenii să vorbească limba maternă și să studieze limba română care reprezintă „puntea de dialog între toate comunitățile”, transmite Radio Chișinău.

„O societate incluzivă înseamnă o societate care valorifică diversitatea culturală, protejează tradițiile comunităților și încurajează cetățenii să vorbească și păstreze limba maternă. Limba în care ne naștem, limba maternă, reprezintă bogăția fiecărei familii - în ea ne trăim cele mai profunde emoții”, a transmis Maia Sandu.

Președinta a subliniat că tot mai multe persoane din Republica Moldova aleg să studieze limba română care „reprezintă puntea de dialog între toate comunitățile” din țară. Doar anul trecut, peste 6.500 de adulți au beneficiat de cursuri gratuite în cadrul Programului național de studiere a limbii române, lansat de Guvern.

„Moldova europeană înseamnă o țară în care toți cetățenii se simt liberi să-și manifeste identitatea culturală, să-și vorbească limba maternă și să contribuie la patrimoniul nostru comun”, a mai spus Sandu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
14
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău