Maia Sandu consideră că unii procurori sunt în cârdășie cu Renato Usatîi și i-au oferit anexele din Kroll 2

  • 13 Iulie 2019 08:08
Maia Sandu consideră că unii procurori sunt în cârdășie cu Renato Usatîi și i-au oferit anexele din Kroll 2

Premierul Maia Sandu este convinsă că există o legătură între procurori și liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, care i-ar fi permis să obțină acces la la documentele adioționale din raportul Kroll 2.

Doar că, acești procurori, nu au avut curajul să vorbească despre anexe, potrivit Maiei Sandu.

„Noi nu avem aceste anexe, de aceea nu le-am făcut publice. Aceste anexe sunt la dispoziția procurorilor și faptul că au apărut prin intermediul lui Usatîi înseamnă că este în continuare o legătură dintre unii procurori și Usatîi și acești procurori nu au curajul să vorbească ei despre aceste liste”, a declarat Maia Sandu, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Premierul mai spune că anumiți procurori vor trebui să răspundă pentru inacțiunile lor.

„Procurorii sunt cei care nu au luat măsuri, pentru că acest raport este disponibil, pentru ei era pus la dispoziția lor de ceva timp, atunci când Plahotniuc era în țară, atunci când multe din averile lui erau aici, atunci când se putea recupera mult din ceea ce a fost furat. Și iată, anumiți procurori care au avut acces la aceste informații nu au făcut nimic. Aceștia vor trebui să răspundă, pentru că din cauza lor s-au pierdut aceste averi ale statului”, a subliniat ea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
7,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:57 %
Vint:3,09 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău