Maia Sandu cheamă partidele la consultări pe tema referendumului

  • 07 Februarie 17:37
Maia Sandu cheamă partidele la consultări pe tema referendumului

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, organizează consultări, joi, 8 februarie, la Președinție, cu partidele politice. La discuții nu au fost invitate, însă, formațiunile politice afiliate oligarhului fugar Ilan Șor. Informația a fost confirmată pentru NM de consiliera Maiei Sandu, Irina Gotișan.

Potrivit sursei citate, discuțiile vor viza tema referendumului inițiat de șefa statului privind aderarea țării noastre la Uniunea Europeană.

„La consultările publice pe subiectul referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, care vor avea loc mâine, au fost invitate majoritatea partidelor din Republica Moldova, cu excepția formațiunilor afiliate grupului criminal „Șor””, a declarat purtătoarea de cuvânt a Președinției, Irina Gotișan.

Amintim că președinta Maia Sandu a solicitat, pe 24 decembrie 2023, desfășurarea, în toamna anului 2024, a unui referendum național privind aderarea la Uniunea Europeană. Șefa statului i-a cerut atunci Parlamentului să demareze procedurile de organizare a referendumului. În aceeași zi, la trei ani de mandat, șefa statului a anunțat oficial că va candida la alegerile prezidențiale din toamna anului 2024.

Câteva zile mai târziu, pe 28 decembrie 2023, deputații au votat în lectura a doua modificări la Codul electoral, care permit organizarea referendumului republican în ziua desfășurării alegerilor parlamentare, prezidențiale și locale. NM a analizat recent cât de justificat este acest exercițiu, ce spuMaia Sandu a solicitatn experții independenți și cum s-au desfășurat plebiscitele privind aderarea la UE în alte țări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,12 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău