Maia Sandu a venit cu un mesaj în contextul răspândirii coronavirusului în Italia: ”Cerem guvernului să-și asume responsabilitatea pentru viața și sănătatea cetățenilor”

  • 24 Februarie 09:18
Maia Sandu a venit cu un mesaj în contextul răspândirii coronavirusului în Italia: ”Cerem guvernului să-și asume responsabilitatea pentru viața și sănătatea cetățenilor”

Fostul premier și liderul Pas, Maia Sandu, se arată indignată de faptul că Guvernul Chicu nu întreprinde măsuri de prevenire a coronavirusului, în contextul în care în Italia numărul de infecții crește semnificativ. Totodată, ea a cerut Executivului să facă public planul de măsuri întreprinse pentru a preveni o situație de criză.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Maia Sandu afirmă că sistemul nostru medical are capacități reduse, de aceea trebuie să se întreprindă tot ce este posibil pentru ca virusul să nu ajungă în R.Moldova.

Iar asta înseamnă verificări la toate punctele de intrare în țară, acțiuni care ar diminua riscul pătrunderii virusului și acordarea ajutorului imediat. Cerem guvernului să-și asume responsabilitatea pentru viața și sănătatea cetățenilor. Să facă public, imediat, planul de măsuri care trebuie întreprinse pentru a preveni o situație de criză și să informeze cât mai urgent populația cum să se protejeze”, a scris Maia Sandu, pe Facebook.

De asemenea, Maia Sandu afirmă că răspândirea coronavirusului în Italia reprezintă un pericol enorm pentru cetățenii Republicii Moldova. „Un număr mare de concetățeni vin din Italia și pleacă încolo. Cum ne protejează guvernul nostru de pericolul coronavirusului? Nicicum! Pentru că este și iresponsabil, și incapabil!”, a mai spus Maia Sandu.

Italia, ţara cea mai afectată din Europa, și unde se află peste 200 de mii de cetățeni ai R. Moldova, are în prezent 149 de cazuri confirmate, fără a le pune socoteală pe cele trei persoane decedate, dintre care "110 contaminate în Lambardia, 21 în Veneto, 9 în Emilia-Romagna şi două în regiunea Lazio", în aceste două cazuri virusul fiind contactat în afara Italiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chişinău
-7 °C
cer senin
Umiditate:73 %
Vint:0,5 m/s
Thu
5 °C
Fri
8 °C
Sat
10 °C
Sun
9 °C
Mon
7 °C

Curs oficial BNM 01 Aprilie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.9619 -0.1533
USD 18.2258 0.0549
RON 4.1351 -0.0307
UAH 0.6569 0.0096
RUB 0.2334 0.0059
Arhivă Radio Chișinău