Maia Sandu cere demisia procurorului general Eduard Harunjen

  • 14 Iunie 2019 15:30
Maia Sandu cere demisia procurorului general Eduard Harunjen

Maia Sandu cere demisia procurorului general Eduard Harunjen, în urma unei investigații publicată de jurnaliștii de la RISE Moldova.

„Investigația jurnaliștilor de la RISE Moldova ne arată o mică parte a fărădelegilor cu care s-au ocupat procurorii lui Plahotniuc din 2016 încoace - interceptări telefonice ilegale, camere video băgate în casele colegilor mei, interceptarea discuțiilor cu membrii familiei. Și asta doar pe motiv că oamenii au vrut să protesteze împotriva abuzurilor regimului”, a scris Maia Sandu într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

„Tot astăzi, procurorul general Harunjen a somat procurorii din țară să semneze un demers către Asociația Internațională a Procurorilor și Comisia de la Veneția în care se afirmă că s-ar încerca ”reîntoarcerea Procuraturii sub influența și controlul politicului”. Adică cel care a coordonat toate acțiunile de poliție politică în stilul KGB-ul sovietic se plânge că s-ar încerca aducerea instituției sub control politic. Se vede că Harunjen a pierdut orice legătură cu realitatea”, denunță Maia Sandu, care i-a cerut demisia procurorului Eduard Harunjen, „pentru încălcarea Constituției. În locul lui, prin concurs, va fi angajat un procuror independent care se va ocupa de aplicarea legii față de toți corupții și călăii acestui regim”, a anunțat premierul Maia Sandu.

„Procurorul General nu comentează declarații politice, va veni timpul si Procuratura va veni cu precizările de rigoare”, a declarat E. Harunjen pentru UNIMEDIA.

Sursa:Rise Moldova 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău