Maia Sandu: Cea mai gravă consecință a propagandei ruse o vedem în societatea noastră la oamenii care justifică războiul din Ucraina

  • 17 August 2022 09:01
Maia Sandu: Cea mai gravă consecință a propagandei ruse o vedem în societatea noastră la oamenii care justifică războiul din Ucraina

„Cea mai gravă consecință a propagandei ruse o vedem în societatea noastră la oamenii care justifică războiul din Ucraina sau chiar îl promovează”, a declarat președintele Maia Sandu într-un interviu acordat portalului Nord News. Maia Sandu a adăugat că Parlamentul Republicii Moldova a votat legea care impune anumite impedimente unor astfel de dezinformări venite prin propagandă.

„Nu există soluții miraculoase. Trebuie să mai discutăm și nu doar în rapoirt cu televiziunile. Există și presa scrisă. Avem o serie de publicații în care, de sus până jos, există doar dezinformare și promovează războiul”, a spus Maia Sandu.

Președintele Republicii Moldova a precizat că autoritățile statului trebuie să ia o atitudine mult mai dură față de aceste mijloace mass-media care dezinformează pentru a justifica și promova războiul.

„Dincolo de celelalte aspecte ale dezinformării, unde putem să mai discutăm până unde este libertatea presei și de unde este dezinformare, pe partea unde se promovează războiul, unde se justifică războiul, măsurile trebuie să fie foarte dure și aici nu este loc de dezbatere. Este risc la adresa securității statului și, la una din următoarele șdințe a Consiliului Suprem de Securitate, o să fiu mai tranșantă și o să cer instituțiilor statului să oprească această propagandă de război”, a spus Maia Sandu în interviu. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău