Maia Sandu, candidata PAS la alegerile prezidențiale a depus la CEC semnăturile pentru înregistrarea sa în cursa electorală

  • 23 Septembrie 2020 13:30
Maia Sandu, candidata PAS la alegerile prezidențiale a depus la CEC semnăturile pentru înregistrarea sa în cursa electorală

Candidata Partidului Acțiune și Solidaritate la alegerile prezidențiale Maia Sandu, a depus astăzi la Comisia Electorală Centrală listele de semnături colectate în susținerea sa pentru a fi înregistrată în cursa electorală.

Totodată, susținătorii PAS au organizat o acțiune de protest în fața CEC, cerând alegeri libere și corecte. Manifestanții au protestat față de decizia Comisiei prin care sunt impuse restricții la finanțarea candidaților de către partide și au cerut să fie verificate și anulate înregistrările prealabile false depuse la CEC în vederea deschiderii unor secții de vot în Rusia. Președinta PAS, Maia Sandu:

Pentru ca cetățenii să-și poată exercita acest drept fundamental e nevoie de alegeri libere și corecte, CEC să ne asigure considere condiții ca alegerile să fie libere și corecte. Mai multe decizii recente ale CEC au trezit îngrijorări, au pus semne de întrebare în capacitatea acestei comisii de a organiza alegeri corecte. Ne-a nedumerit decizia CEC de finanțare a campaniilor electorale, prin care se încearcă să se blocheze finanțarea corectă, transparentă, legală a campaniei electorale. Și am venit astăzi să cerem CEC să ia decizii corecte. Campaniile trebuie să fie finanțate doar din bani obținuți conform legii”, a spus Maia Sandu.

Până în prezent, CEC a înregistrat trei candidați la funcția de șef al statului. Este vorba de candidatul formațiunii Partidul Nostru Renato Usatîi, cel al Platformei DA Andrei Năstase și Tudor Deliu din partea PLDM.

Ieri a depus listele de subscripție la CEC Violeta Ivanov, candidata Partidului Șor, iar cu o zi mai devreme – Igor Dodon în calitate de candidat independent.

Amintim că pentru înregistrarea în cursă este necesară prezentarea a cel puțin 15 mii de semnături, existând și condiții legate de aria geografică a colectării acestora. Listele cu semnături trebuie prezentate la CEC până la 1 octombrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău