Maia Sandu a avut prima vizită în teritoriu, în raionul de baștină a fostului premier Pavel Filip

  • 02 August 2019 10:00
Maia Sandu a avut prima vizită în teritoriu, în raionul de baștină a fostului premier Pavel Filip

Prim-ministrul Maia Sandu a avut joi, 1 august prima vizită în teritoriu la Strășeni, unde a discutat cu reprezentanții autorităților publice locale.

Primarii și membrii consiliilor locale din raionul Strășeni au abordat cele mai importante subiecte pentru comunitățile pe care le reprezintă: curățarea râului Bâc, alimentația publică a copiilor, construcția și reparația drumurilor și construcția de sisteme de gazificare și canalizare, precum și multe altele. 

Am avut un dialog sincer și am vorbit deschis despre schemele de corupție pe care le descoperim la nivel central și la nivel local. Am transmis clar mesajul că nu vom tolera pe viitor astfel de scheme și că noi contăm pe susținerea autorităților publice locale ca să stopăm aceste ilegalități. 

Am cerut de la reprezentanții APL corectitudine în folosirea și distribuirea banilor publici. Am comunicat clar că practica distribuirii banilor pe criterii politice este ilegală și nu va fi acceptată de guvernul pe care îl conduc. 

În același timp, avem deschidere pentru independența financiară a autorităților locale și vrem să le oferim tot sprijinul nostru, pentru că ei sunt cei care lucrează direct cu cetățenii, cei care cunosc cel mai bine problemele lor și cei cu care vrem să avem o colaborare strânsă. Autoritățile publice locale trebuie să lucreze pentru cetățeni, nu pentru guvernare”, spune Maia Sandu, într-un mesaj.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău