Maia Sandu avertizează că Moscova vrea să împiedice aderarea Republicii Moldova la UE: Amenințările sunt constante, iar cetățenii înțeleg că securitatea și pacea sunt în UE

  • 07 Martie 08:22
Maia Sandu avertizează că Moscova vrea să împiedice aderarea Republicii Moldova la UE: Amenințările sunt constante, iar cetățenii înțeleg că securitatea și pacea sunt în UE

Maia Sandu a declarat că Rusia încearcă să împiedice aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană și că ținta Kremlinului e să schimbe guvernul de la Chișinău. În ce privește situația din Transnistria, Maia Sandu susține că regimul de la Tiraspol nu are resurse, iar până în acest moment lucrurile sunt ținute sub control.

Într-un interviu pentru Digi24.ro, președinta Republicii Moldova a declarat că „regimul de la Tiraspol a făcut un apel și la est și la vest pentru bani, dacă ați citit documentul care a rezultat din acest așa-zis congres a fost un apel către Rusia, către UE, OSCE, e o listă lungă acolo. Au nevoie de mai mulți bani. Noi am reușit să menținem situația mai stabilă pentru că știm că Kremlinul nu poate face mare lucru acolo. Ca să schimbe lucrurile să folosească regiunea nistreană trebuie să schimbe guvernarea de la Chișinău, acolo e ținta Kremlinului acum.

În Transnistria mai pot face acțiuni de destabilizare, dar nu mare lucru. Ce încearcă acum să facă e să împiedice Moldova să facă pași pe calea integrării europene, să se amestece în alegerile noastre și să pună oameni care să facă ce le spune și nu ce e în interesul moldovenilor. Noi nu suntem la prima experiență, aceste amenințări sunt constante, iar cetățenii înțeleg ce urmărește Rusia și înțeleg că securitatea și pacea sunt în UE”, a declarat Maia Sandu. 

Despre ce ar însemna pentru Republica Moldova să adere la Uniunea Europeană, Maia Sandu a spus: „Cei care nu văd beneficiile UE și NATO le spun să se uite spre Moldova și să-și dea seama cât de vulnerabili ar fi fost. Uitați-vă ce venituri au cetățenii în R. Moldova, noi facem tot posibilul, dar e una să vină investitorii într-o țară UE și NATO și alta să vină într-o țară ca R. Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:1,54 m/s
Fri
20
Sat
24
Sun
25
Mon
21
Tue
22
Arhivă Radio Chișinău