Maia Sandu | Aproape zece luni, Dodon și Guvernul lui au făcut totul pe dos și tot din cauza lor trebuie să ieșim din nou în stradă în plină pandemie ca să ne apărăm drepturile

  • 03 Decembrie 2020 11:36
Maia Sandu | Aproape zece luni, Dodon și Guvernul lui au făcut totul pe dos și tot din cauza lor trebuie să ieșim din nou în stradă în plină pandemie ca să ne apărăm drepturile

Președintele ales Maia Sandu a venit în fața Parlamentului, unde câteva mii de oameni protestează, la îndemnul său, față de unele inițiative legislative înaintate de Partidul Socialiștilor.

Maia Sandu a declarat că oamenii au ieșit în stradă pentru a-și apăra democrația. Ea a denunțat felul prost în care actuala guvernare și Igor Dodon au gestionat criza COVID-19.

În adresarea către cetățeni, Maia Sandu a acuzat că coaliția PSRM-Șor este preocupată de reducerea atribuțiilor președintelui, în timp ce oamenii nu au cu ce să supraviețuiască.

Suntem astăzi aici pentru a ne apăra democrația, pentru a ne apăra dreptul să avem o țară fără corupție, fără sărăcie, o țară în care să ni se facă dreptate. În același timp, trebuie să avem grijă de sănătatea noastră, de aceea vă rog foarte mult să respectăm regulile sanitare. Aproape zece luni, Dodon și Guvernul lui au făcut totul pe dos și tot din cauza lor trebuie să ieșim din nou în stradă în plină pandemie ca să ne apărăm drepturile. Oamenii mor în spitale pentru că nu au medicamente, oamenii nu au ce mânca și cu ce e ocupată majoritatea PSRM-Șor? Se ocupă de reducerea atribuțiilor președintelui. Ei au înțeles că noi vom face ordine în țară, vom opri hoțiile”.

Maia Sandu a făcut apel la unitate și a declarat că va munci pentru a îndeplini promisiunile făcute, însă pentru aceasta trebuie ca țara să „scape de hoții din Parlament”. Ea a cerut alegeri anticipate.

 

Câteva mii de oameni protestează în fața Parlamentului față de inițiativa socialiștilor de a scoate Serviciul de Informații Securitate de sub controlul președintelui ales. Oamenii sunt nemulțumiți și de politica bugetar fiscală, precum și de proiectele de lege ce vizează statutul limbii ruse. Cetățenii au venit din mai multe localități ale Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău