Maia Sandu: Am mers în localitățile Vadul lui Isac și Manta. Ambele localități, conduse de femei, realizează numeroase proiecte, din surse locale și externe

  • 09 Iulie 2023 11:20
Maia Sandu: Am mers în localitățile Vadul lui Isac și Manta.  Ambele localități, conduse de femei, realizează numeroase proiecte, din surse locale și externe

„Zilele trecute am mers în localitățile Vadul lui Isac și Manta, așezate în lunca Prutului, Cahul. Oamenii din această zonă sunt primitori, iar tradițiile sunt parte a vieții de zi cu zi. Ambele localități, conduse de femei, realizează numeroase proiecte, din surse locale și externe, destinate creșterii nivelului de viață în comunități”, a transmis președinta Maia Sandu, într-o postare pe Facebook.

„În Vadul lui Isac au fost create spații de agrement pentru copii și maturi. A fost amenajat Parcul Dacic, care pune în valoare monumentul arheologic Valul lui Traian.

Localitatea are un centru de instruire în arta țesutului și a cioplirii în lemn, dar și o fanfară pentru copii, ansambluri muzicale și de dansuri, și un teatru popular. Iar ca să protejeze mediul, locuitorii au plantat circa 9 mii de arbori și arbuști.

La Manta, tinerii și sătenii din diasporă au contribuit la amenajarea a două parcuri, a stațiilor de așteptare a transportului public. Localitatea a reușit să rezolve probleme esențiale: a fost construit apeduct și sistem de iluminare stradală, au fost reparate capital grădinițele, care în curând vor avea și panouri solare.

Oamenii din această zonă sunt susținători fideli ai aderării țării la UE, iar astfel de realizări apropie țara, tot mai mult, de standardele europene de viață, a trandmis Maia Sandu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău