Maia Sandu | Actualii membri ai CSP nu ar putea să aleagă un procuror general cu adevărat independent

  • 08 August 2019 13:34
Maia Sandu | Actualii membri ai CSP nu ar putea să aleagă un procuror general cu adevărat independent

Premierul Maia Sandu consideră că actualii membri ai Consiliului Superior al Procurorilor nu ar putea să aleagă un procuror general cu adevărat independent.

Într-un mesaj pe Facebook, Maia Sandu a spus că în prezent se caută soluții legale pentru ca următorul procuror general al R. Moldova să fie cu adevărat independent. Totodată, ea i-a asigurat pe cetățeni că guvernarea nu va ceda în lupta pentru justiție.

Pilonul central, la început de cale, pentru a face dreptate este Procurorul General. Știm că doriți să grăbim acest proces. Acum Procurorul General este ales, după lege, de Consiliul Superior al Procurorilor. Însă nu putem lăsa CSP-ul actual să aleagă noul Procuror, căci știm cine sunt membrii CSP. Căutăm soluții legale ca următorul procuror să fie cu adevărat independent, să înceapă a pedepsi hoții și să reformeze ireversibil procuratura. Foarte curând vom veni cu aceste soluții și vă promit că nu vom ceda în lupta pentru justiție”, a scris Maia Sandu pe contul său de Facebook.

Consiliul Superior al Procurorilor se întrunește vineri în ședință și va anunța concursul pentru selectarea candidatului la funcția de procuror general. În prezent, la Procuratura Generală este șef interimar Dumitru Robu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău