Maia Sandu a votat și a reclamat transportarea organizată a cetățenilor din stânga Nistrului la secțiile de votare

  • 24 Februarie 2019 11:40
Maia Sandu a votat  și a reclamat transportarea organizată a cetățenilor din stânga Nistrului la secțiile de votare

Copreședinta Blocului electoral ACUM, Maia Sandu, și-a exercitat dreptul la vot și a făcut un apel la ieșirea din secția de votare. Ea a spus că speră ca formațiunea pe care o reprezintă să câștige suficiente mandate pentru a prelua guvernarea.

„Să putem construi stat de drept, justiție, economie sănătoasă, incluzivă, din care să putem să creștem veniturile, și ale oamenilor care lucrează, și ale celor care sunt la pensie, ca să putem face reforme în educație și sănătate, ca să putem să sancționăm toți hoții, să le confiscăm averile.”

Maia Sandu a reclamat, totodată, mai multe abuzuri care ar avea loc în ziua alegerilor, cu referire la transportarea organizată a cetățenilor din stânga Nistrului la secțiile de votare și a declarat că dacă alegerile vor fi fraudate, vor ieși să-și apere votul. Copreședinta Blocului ACUM a mai spus că nu a participat la referendumul republican consultativ.

Maia Sandu este cap de listă a Blocului Electoral ACUM și candidat în circumscripția nr.50 situată la Vest de Republica Moldova, ce cuprinde statele din Europa.

În aceeași circumscripție cu Maia Sandu mai candidează Olga Coptu (PDM); Valentina Geamăna (independent); Gheorghe Bobeică (independent); Tatiana Platon (Partidul ȘOR); Vadim Rotari (PSRM); Leonard Macari (independent); Gheorghe Furdui (PNL); Oleg Brega (independent); Natalia Iațco (Partidul Verde Ecologist); Leonid Falcaș (independent); Stela Stângaci (independent); și Vasile Calmațui (PL).

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău