Maia Sandu a vizitat orașul Edineț, cu prilejul hramului localității

  • 15 Ianuarie 2023 09:43
Maia Sandu a vizitat orașul Edineț, cu prilejul hramului localității

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a mers sâmbătă, 14 ianuarie, la invitația primarului, la Edineț, unde localnicii sărbătoresc hramul orașului, se arată într-un comunicat al Președinției.

Șefa statului a felicitat edinețenii cu ocazia sărbătorii orașului:

„Mă bucur să văd acest oraș dinamic, curat și în plină dezvoltare, care știe să atragă investiții, să susțină afacerile locale, să atragă fonduri europene și să construiască parteneriate în folosul comunității” , a menționat Președinta Maia Sandu în mesajul său.

Președinta a apreciat faptul că Edineț este o localitate în care au trăit și trăiesc în pace și înțelegere, moldoveni și ucraineni, ruși, evrei, romi. Această regiune a dat țării mari personalități ca Ion Buzdugan, membru al Sfatului Țării, minunatul poet Vasile Romanciuc, diplomatul Valeriu Turea.

Ea a mai spus că la Edineț sunt cele mai frumoase covoare, pe care vin să le admire oamenii din toată țara, și cea mai bună și adevărată babă neagră. 

Șefa statului i-a îndemnat pe locuitorii orașului Edineț să păstreze ceea ce au bun și să-și valorifice potențialul de dezvoltare, în beneficiul comunității și regiunii. Toți cetățenii Republicii Moldova merită să trăiască mai bine, aici, acasă! 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău