Maia Sandu a transmis scrisori de mulțumire organizațiilor nonguvernamentale și companiilor private pentru ajutorul acordat refugiaților din Ucraina

  • 16 Mai 11:25
Maia Sandu a transmis scrisori de mulțumire organizațiilor nonguvernamentale și companiilor private pentru ajutorul acordat refugiaților din Ucraina

La aproape trei luni de la începutul războiului dus de Rusia în Ucraina, președinta Maia Sandu a transmis scrisori de mulțumire organizațiilor nonguvernamentale precum și companiilor private pentru ajutorul acordat refugiaților din țara vecină.

Într-o postare pe Facebook, Maia Sandu laudă generozitatea cetățenilor din Rep. Moldova care au dat dovadă de o solidaritate fără precedent și le-a oferit casă și masă celor care au fugit din calea războiului.

Se fac aproape trei luni de când țara noastră dă dovadă de dăruire și solidaritate fără precedent față de cei care fug de războiul din Ucraina. Am pus mână de la mână și le-am oferit casă și masă, i-am asigurat cu produse de prima necesitate și le-am alinat durerea cu o vorbă bună. În aceste timpuri grele, am ajutat sute de mii de oameni și am arătat lumii întregi ce inimă mare și generoasă are Moldova. Este un efort ce a fost posibil datorită oamenilor noștri, care s-au implicat necondiționat”, spune șefa statului.

Maia Sandu spune că a transmis scrisori de mulțumire la peste o sută de organizații non-guvernamentale naționale și internaționale, dar și către companii private, în semn de recunoștință pentru acest efort și generozitate, pentru sprijinul oferit și pentru acțiunile de voluntariat pe care le-au inițiat, din prima zi de război, pentru a ajuta refugiații.

Îmi exprim, astfel, aprecierea pentru felul solidar în care ne-am mobilizat în fața dramei vecinilor noștri și pentru bunătatea cu care împărțim, din puținul pe care îl avem, cu cei care au nevoie de susținere. Este omenește să putem conta unii pe alții și să fim alături în momentele grele. Puterea noastră este în unitatea noastră. Vă mulțumesc tuturor”, se mai arată în mesajul președintei Maia Sandu.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:1,54 m/s
Sun
25
Mon
25
Tue
29
Wed
27
Thu
22
Arhivă Radio Chișinău