Maia Sandu a transmis Drapelul de stat Echipei Olimpice, care ne va reprezenta la Jocurile Europene din Polonia

  • 16 Iunie 2023 16:10
Maia Sandu a transmis Drapelul de stat Echipei Olimpice, care ne va reprezenta la Jocurile Europene din Polonia

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu,a transmis astăzi, 16 iunie, Drapelul de stat Echipei Olimpice, care va reprezenta Republica Moldova la Jocurile Europene din Polonia. Tot azi, au fost conferite distincții sportivilor Serghei Tarnovschi și Oleg Tarnovschi care au demonstrat performanță la Campionatele Mondiale din anul trecut, transmite Președinția.

„Moldova are oameni care ne duc faima în lume și care fac ca drapelul țării să fie arborat triumfător la cele mai importante campionate. În spatele momentelor de glorie ale sportivilor sunt mii de ore de antrenament extenuant și oamenii care îi susțin: membrii familiilor, antrenori, profesori, medici, maseuri. Prin efortul lor, acești sportivi inspiră copii și tineri, care vor să le calce pe urme”, a spus Președinta. 

Șefa statului a menționat că la Jocurile Europene din Cracovia-Małopolska va fi o competiție acerbă între 7000 de sportivi bine pregătiți și le-a urat perseverență și mult succes celor 85 de sportivi moldoveni. „Dragi sportivi, vă suntem recunoscători pentru sentimentul de mândrie care ne copleșește atunci când imnul național este intonat la competițiile sportive. Voi nu doar adunați victorii în palmaresul propriu, ci contribuiți la crearea unui stat mai puternic și la pavarea drumului nostru în familia țărilor europene”, a conchis Președinta Maia Sandu. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:6,69 m/s
Sun
19
Mon
22
Tue
23
Wed
25
Thu
21
Arhivă Radio Chișinău