Maia Sandu a semnat decretele de numire în funcție a celor trei noi miniștri din Guvernul Recean

  • 17 Iulie 2023 19:17
Maia Sandu a semnat decretele de numire în funcție a celor trei noi miniștri din Guvernul Recean

Președinta Maia Sandu a semnat decretele prin care sunt numiți în funcție cei trei noi miniștri. Astfel, Andrei Spînu va ocupa fotoliul de ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, deputatul Dan Perciun este acum ministru al Educației și Cercetării, iar șeful Centrului Unic de Gestionare a Crizei, Adrian Efros - ministru al Afacerilor Interne.

Reformele începute în cele trei domenii trebuie accelerate, iar așteptările sunt mari a declarat șefa statului Maia Sandu. Ea a spus că cele trei domenii sunt importante și trebuie să fie transformate astfel încât să fie atins obiectivul de aderare europeană până în 2030.

Referindu-se la revenirea lui Andrei Spânu în funcția de ministrul al Infrastructurii, Maia Sandu a spus că el și-a asumat o lovitură de imagine rezolvând probleme mari în domeniul energetic.

Cât despre Dan Perciun, șefa statului a spus că acesta „cunoaște sistemul educațional încă din 2014, atunci când, imediat după absolvirea Universității Cambridge, a venit la Ministerul Educației în funcția de șef al departamentului E-transformare, în perioada în care am fost ministră a educației” și că „experiența lui în domeniul politicilor publice și în administrarea și îmbunătățirea proceselor instituționale (...) o să ne ajute să accelerăm lucrurile în domeniul educației și cercetării”.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:0,51 m/s
Fri
15
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău