Maia Sandu a primit Medalia de Aur a Universității de Vest de la Timișoara

  • 28 Septembrie 2019 15:15
Maia Sandu a primit Medalia de Aur a Universității de Vest de la Timișoara

Premierul Maia Sandu a primit astăzi Distincția Onorifică Medalia de Aur a Universității de Vest din Timișoara.

”În ziua în care am pășit în Universitatea Harvard ca studentă venită dintr-o țară care abia începea să înțeleagă ce înseamnă democrația, am înțeles cât de strânsă este legătura între educație și progresul social și economic al oricărei societăți. Timpul petrecut acolo mi-a întărit convingerea și mi-a multiplicat argumentele că oricâtă infrastructură ar avea o țară, oricâte investiții s-ar face și oricât de eficient ar fi condusă o societate, fără oameni educați este imposibil să construiești o societate care să dăinuie și să se dezvolte prin propriile puteri, care să-și dorească să progreseze, să fie deschisă la nou și să contribuie la patrimoniul cultural mondial.

Probabil acesta a fost gândul prezent în subconștient în toată perioada petrecută departe de casă și el m-a făcut să revin acasă pentru a-mi aduce contribuția la schimbarea țării”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Ea a subliniat că va continua să susțină educația oriunde se va afla.

”Sunt onorată pentru distincția primită și drept mulțumire aș vrea să reiterez angajamentul meu ferm de a continua să susțin educația, oriunde mă voi afla în traseul meu. Această distincție este recunoașterea meritului tuturor colegilor mei care pun umărul la reforma educației, dar și aprecierea curajului de care au dat dovadă concetățenii mei în lupta împotriva regimului oligarhic pentru salvarea democrației”, a subliniat premierul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău