Maia Sandu a mai făcut un pas în privința denunțului împotriva lui Vlad Plahotniuc

  • 27 Noiembrie 2017 15:43
Maia Sandu a mai făcut un pas în privința denunțului împotriva lui Vlad Plahotniuc

Președinta PAS Maia Sandu a contestat ordonanța procurorului de a refuza intentarea urmăririi penale pe numele lui Vladimir Plahotniuc, pentru uzurparea puterii de stat.

„În plângerea formulată, s-a evidențiat caracterul părtinitor și neobiectiv al activității procurorului în examinarea denunțului penal pe numele lui Vladimir Plahotniuc. Or, procurorul a audiat doar persoanele apropiate și colegii de partid ai celui în raport cu care s-a formulat denunțul și nu a audiat pe nimeni care ar fi putut să dea declarații împotriva acestuia. În plus, procurorul nu l-a audiat pe însuși Vladimir Plahotniuc, ceea ce, la fel, ridică probleme de credibilitate față de modul în care a fost examinat denunțul penal”, se arată într-un comunicat al formațiunii.

Amintim că pe 21 septembrie Maia Sandu a depus un denunț la Procuratura Generală împotriva liderului Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, pe care îl acuză de uzurpare a puterii în stat. Liderul PAS, Maia Sandu, susține că Vladimir Plahotniuc și-ar fi însușit puterea în stat în mod ilegal. Deși PD a acumulat la ultimele alegeri 15 la sută din voturi, a ajuns să controleze în prezent toate instituțiile statului, iar indicațiile privind politicile publice ar veni direct de la Vladimir Plahotniuc, potrivit Maiei Sandu.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a refuzat pornirea urmăririi penale în baza denunțului depus. În răspunsul Procuraturii se arăta că au fost audiați mai mulți martori, printre care Maia Sandu, Andrian Candu, Pavel Filip, doi foști deputați comuniști care au aderat la PDM – Anatolie Zagorodnîi și Violeta Ivanov, precum și deputatul Valeriu Ghilețchi. Procuratura a decis refuzul pornirii urmăririi penale din „lipsa faptului infracțiunii”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău