Maia Sandu a invitat-o pe președinta Greciei, Katerina Sakellaropoulo, să viziteze Republica Moldova

  • 05 Iulie 2022 16:30
Maia Sandu a invitat-o pe președinta Greciei, Katerina Sakellaropoulo, să viziteze Republica Moldova

„Am discutat, în marja conferinței de la Atena, cu doamna Katerina Sakellaropoulou, Președinta Republicii Elene. Grecia este un partener vechi și de încredere al Republicii Moldova, iar diaspora moldovenească, bine integrată social și economic în societatea elenă, contribuie și mai mult la apropierea dintre țările noastre”, a scris președinta Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

„I-am mulțumit Președintei Katerina Sakellaropoulou pentru asistența umanitară oferită de Grecia în contextul războiului, precum și pentru sprijinul acordat în parcursul nostru european, inclusiv pentru susținerea deciziei recente a Consiliului European de a acorda Moldovei statutul de țară candidată la UE.
 
Am vorbit cu doamna Sakellaropoulou și despre agenda bilaterală moldo-elenă. Am menționat că mizăm pe ratificarea, cât mai curând posibil, a Acordului privind securitatea socială dintre țările noastre de către partea greacă, precum și avansarea negocierilor pe Acordul de conversie a permiselor de conducere.
 
Suntem interesați și în sporirea relațiilor comerciale și a investițiilor elene în țara noastră. Pe finalul întrevederii, am invitat-o pe Președinta Katerina Sakellaropoulou să efectueze o vizită în Republica Moldova”, a scris Maia Sandu.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău