Maia Sandu a fost atenționată de Procuratură despre răspunderea penală pe care o poartă, în cazul unui denunț fals

  • 12 Octombrie 2017 14:31
0%
00:00:00
00:00:00

Președinta PAS Maia Sandu a fost audiată joi, 12 octombrie, la Procuratură unde a fost atenționată despre răspunderea penală pe care o poartă, în cazul unui denunț fals, în legătură cu solicitarea sa privind tragerea la răspundere penală a liderului Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, pe care îl acuză de uzurpare a puterii în stat. Maia Sandu, care urmează să se prezinte și mâine la Procuratură, pentru a face depoziții în calitate de martor, a calificat această situație ca pe un gest de intimidare, care ar avea scopul de a o determina să renunțe la denunțul depus împotriva liderului democraților. 

Procuratura a inițiat un proces penal în care examinează acuzațiile aduse de către președinta PAS, Maia Sandu, liderului PD, Vladimir Plahotniuc, de uzurpare a puterii în stat. Pentru început, însă, procurorul de caz a informat-o pe Maia Sandu despre răspunderea penală pe care o poartă, în cazul depunerii unui denunț fals, fapt calificat de liderul PAS, ca pe un gest de intimidare.

„Noi interpretăm acest lucru ca o intenție de intimidare, mai ales dacă ne amintim despre situația denunțului împotriva lui Igor Dodon, la care pur și simplu am primit un răspuns fără niciun element de spectacol. Aici, iată s-a mers mai departe, pentru că este cazul lui Vladimir Plahotniuc. Nu renunțăm, pentru că noi chiar credem că este un caz de uzurpare de putere, este un caz de capturare a statului”, a declarat Maia Sandu.

Acuzațiile au fost respinse de Procuratura Generală, care a informat printr-un comunicat de presă că invitarea la audieri este o măsură necesară, iar potrivit Codului de procedură penală, persoanei care face un denunț sau o plângere, i se explică răspunderea pe care o poartă, în cazul unui denunț intenționat calomnios.

Partidul Democrat nu comentează acuzațiile aduse de Maia Sandu, a declarat purtătorul de cuvânt al formațiunii, Vitalie Gămurari.

„Eu nu cred că există careva probe. Sunt declarații politici, probabil că partidul în cauză deja a început campania electorală. Iar ceea ce ține de afirmațiile că se încearcă o presiune din partea organelor procuraturii, este iarăși o poziție clasică a Partidului Democrat. Noi am delimitat tot timpul activitatea politică de activitatea organelor respective. Deci, ei își fac lucrul”, a spus Vitalie Gămurari.

Amintim că în denunțul depus împotriva lui Vladimir Plahotniuc, PAS susține că acesta și-ar fi însușit puterea în stat în mod ilegal. Deși Partidul Democrat a acumulat la alegeri 15%, a ajuns să controleze în prezent toate instituțiile statului, iar indicațiile privind politicile publice ar veni direct de la Vlad Plahotniuc, potrivit Maiei Sandu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău