Maia Sandu a depus o contestație la CEC privind încălcările din turul doi al prezidențialelor

  • 17 Noiembrie 2016 15:37
Maia Sandu a depus o contestație la CEC privind încălcările din turul doi al prezidențialelor

Candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate la alegerile prezidențiale, Maia Sandu, a depus la Comisia Electorală Centrală o contestație generalizatoare vizând încălcările din turul II al alegerilor prezidențiale.

Echipa PAS, a răspuns la o solicitare a IPN privind contestația depusă, menționând că la birourile electorale din diasporă au fost depuse, chiar în ziua alegerilor, peste 3000 de contestații ale cetățenilor care nu au putut să voteze. Birourile electorale, conform hotarârilor adoptate, le-au remis, după competență, CEC-ului. „Nu cunoaștem ce decizie a luat CEC-ul”, precizează echipa PAS.

Totodată, PAS informează că a facilitat depunerea la CEC a peste 200 de contestații ale cetățenilor din diasporă care la 13 noiembrie au fost la votare, nu au reușit să voteze și nici nu au reușit să depună atunci contestații la birourile electorale.

Într-un apel dedicat cetățenilor, Maia Sandu a anunțat că după ce se va afla răspunsul la contestația privind încălcările de la alegeri vor fi anunțate planurile de mai departe.

Maia Sandu a pierdut alegerile prezidențiale în turul II, acumulând aproape 48% din voturi. Contracandidatul ei, liderul socialiștilor Igor Dodon a câștigat scrutinul cu peste 52% din sufragii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău