Maia Sandu a avut o întrevedere cu șefa Comisiei Europene Ursula von der Leyen. Despre ce au discutat

  • 18 Ianuarie 2021 14:15
Maia Sandu a avut o întrevedere cu șefa Comisiei Europene Ursula von der Leyen. Despre ce au discutat

Accesul mai rapid la vaccinuri anti-COVID-19 pentru cetățenii Republicii Moldova, necesitatea de a asigura sistemul de sănătate cu echipament de protecție și importanța asistenței financiare pentru Chișinău în următorii ani, au fost principalele subiecte de discuție dintre președintele Maia Sandu și șefa Comisiei Europene Ursula von der Leyen.

Aflată într-o vizită la Bruxelles, Maia Sandu a declarat că pentru Republica Moldova „integrarea europeană nu este un termen abstract. Este un plan de lucru pentru a construi un stat cu instituții funcționale, puternice și pentru a îmbunătăți situația din țară prin proiecte de cooperare concrete”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

La întrevederea cu șefa Comisiei Europene, președinta Republicii Moldova a vorbit și despre situația gravă în care se află fermierii și întreprinderile mici și mijlocii din cauza pandemiei și secetei și despre modul în care pot fi ajutați să treacă peste criză.

Maia Sandu a subliniat faptul că cetățenii Republicii Moldova i-au oferit un mandat puternic anticorupție, adăugând că după alegerile parlamentare anticipate și instaurarea unui guvern funcțional va fi posibilă implementarea reformelor planificate. 

Președinta Maia Sandu a mulțumit Uniunii Europene pentru ajutorul acordat de-a lungul timpului Republicii Moldova și a menționat numeroasele beneficii aduse de UE cetățenilor.

„Cooperarea cu UE este esențială pentru țara noastră, atât pe dimensiunea întăririi instituțiilor, cât și pentru a atenua efectele crizei economice”, mai spune Maia Sandu în mesajul său.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău