Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Președintele Confederației Elvețiene, Ignazio Cassis

  • 22 Octombrie 2022 09:00
Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Președintele Confederației Elvețiene, Ignazio Cassis

Șefa statului l-a salutat ier, 21 octombrie, la Chișinău, pe Președintele Confederației Elvețiene, Ignazio Cassis.

Vizita Președintelui Cassis în țara noastră este a doua în acest an și prezintă o dovadă clară de susținere în contextul provocărilor cu care se confruntă regiunea, a remarcat Președinta Maia Sandu. În context, cei doi au abordat problemele de securitate, dificultățile din sectorul energetic și situația economică din țară. „Am subliniat că mizăm pe sprijinul Elveției în dezvoltarea sectorului energetic din surse regenerabile și am accentuat importanța semnării acordului de liber schimb cu EFTA pentru exportatorii noștri”, a menționat șefa statului.

De asemenea, Președinta Maia Sandu a discutat cu Președintele Cassis și despre cooperarea bilaterală, în contextul în care Elveția este un important partener de dezvoltare al Republicii Moldova.

„Am stabilit că vom conveni împreună domeniile de sprijin pentru următorii ani. Președintele Cassis s-a arătat entuziasmat să revină în Republica Moldova primăvara viitoare, pentru cel de-al doilea summit al Comunității Politice Europene - o platformă utilă pentru identificarea soluțiilor la problemele comune întâmpinate de țările europene”, a subliniat Maia Sandu, în cadrul întrevederii cu Președintele Confederației, Elvețiene Ignazio Cassis, se arată într-un comunicat.

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,07
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
20
Sat
22
Sun
23
Mon
25
Arhivă Radio Chișinău