Maia Sandu a avut o întrevedere cu membrii delegației APCE, care efectuează o vizită preelectorală în R.Moldova. Principalele subiecte abordate

  • 11 Iunie 2021 13:14
Maia Sandu a avut o întrevedere cu membrii delegației APCE, care efectuează o vizită preelectorală în R.Moldova. Principalele subiecte abordate

Președintele Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu membrii delegației Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), care efectuează o vizită preelectorală în Republica Moldova, în contextul alegerilor anticipate din 11 iulie.

În cadrul discuțiilor, au fost abordate, inclusiv, subiectele privind deschiderea secțiilor de votare peste hotare și cele pentru regiunea transnistreană. Maia Sandu a subliniat că procesul electoral continuă să fie marcat de problemele ce țin de finanțarea ilegală a partidelor, de propaganda și dezinformarea din spațiul public, de discursul de ură și coruperea alegătorilor. „Cadrul legal trebuie îmbunătățit de următorul Parlament, dar, pentru scrutinul actual, instituțiile statului trebuie să-și îndeplinească obligațiunile cu maximă responsabilitate pentru a asigura alegeri libere și corecte”, a subliniat șefa statului, potrivit unui comunicat al președinției.

La alegerile precedente, din 2020, pentru funcția de președinte, APCE nu și-a trimis observatori în Republica Moldova, din cauza pandemiei.

Delegația APCE s-a întâlni astăzi și cu președinta Autorității Naționale de Integritate, Rodica Antoci.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău